Welkom op Pedicure-Opleiding.com!

De website met alle informatie over de pedicure opleiding en het behalen van het erkende Branchediploma Pedicure!

Tips voor in de praktijk


Op deze pagina staan een aantal handige tips welke je kunnen helpen om na het afronden van de pedicure opleiding voor je zelf te starten als pedicure. De tips zullen voornamelijk gericht zijn om je als beginnende pedicure op weg te helpen. Zodat je goed voorbereid kan starten als pedicure! Het is namelijk lang niet even makkelijk om als zelfstandige pedicure te starten. Deze tips zullen je net dat beetje extra helpen om goed van start te gaan wanneer je de pedicure opleiding hebt afgerond.

Tip 1: Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Wanneer je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel krijg je een kvk nummer en ook een btw-nummer van de belastingdienst. Het grote voordeel hiervan is dat je meer profesioneel overkomt als je een kvk- en btw-nummer kan laten zien aan je klanten. Zo komt het op jouw klanten over dat je echt serieus bezig bent als pedicure en niet in de hobby of zwartwerkhoek bezig bent. De kosten voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel zijn ook niet overdreven hoog. Dus zorg dat je jezelf inschrijft wanneer je wilt gaan starten als pedicure.

Tip 2: Controleer de regelgeving in je gemeente

Deze tip is vooral van toepassing voor degenen die vanuit hun eigen huis willen starten als pedicure. Ga voordat je start altijd na bij de huisbaas of de gemeente hoe het zit met de regels omtrent het werken vanuit huis. Wil je uitsluitend bij mensen thuis langsgaan als pedicure, dan hoef je hier niet op te letten.

Tip 3: Onderscheid jezelf van de concurrentie

Het beroep pedicure is populair en de kans is erg groot dat je zeker niet de enige pedicure zal zijn in je eigen omgeving waar je wilt gaan starten. Zorg dat je eerst de concurrentie een beetje in kaart brengt zodat je weet wie er allemaal al actief is als pedicure in de omgeving waar je wilt gaan werken. Vervolgens kijk je hoe de concurrentie zich positioneert. Als je dit weet, moet je om jezelf te onderscheiden van de rest iets bedenken wat anders is als de overige pedicures uit de omgeving. Enkele voorbeelden om je te onderscheiden van de concurrentie zou kunnen zijn om jezelf als ” groene pedicure” te positioneren welke alleen gebruikt maakt van natuurvriendelijke producten, of je bied groepsbehandelingen aan voor bijvoorbeeld speciale gelegenheden. Hier komt natuurlijk wel een beetje creativiteit bij kijken, maar het moet zeker lukken om iets te vinden waardoor jij je als pedicure kan onderscheiden van de rest.

Tip 4: Koop bij de groothandel

Als pedicure heb je natuurlijk je eigen spullen nodig om je klanten te behandelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld handdoeken, nagelknippers, crèmes, tangen, steriele handschoenen, mondkapjes, steriele mesjes, verbandmiddelen enz. Koop deze altijd bij een groothandel. Dit scheelt namelijk een hoop geld. Ook komt hier het voordeel kijken wanneer je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel, met een kvk nummer kan je namelijk altijd bij een groothandel kopen en de btw van je inkopen terugvragen!

Tip 5: Zorg voor naamsbekendheid(!)

Dit is een hele belangrijke factor om je pedicure bedrijfje op de kaart te zetten en om klanten te krijgen. Zorg ervoor dat je toekomstige klanten je weten te vinden, denk bijvoorbeeld aan:

  • Zet hiervoor een promotionele website op (al dan niet met blogfunctie);
  • Zorg dat je op de sociale media zoals Facebook en Twitter actief bent;
  • Plaats advertenties in lokale nieuwsbladen, deze kosten niet zoveel maar leveren vaak nieuwe klanten op;
  • Laat op de juiste plekken flyers of kaartjes achter van jouw pedicure bedrijfje. Denk aan locaties zoals bijvoorbeeld de kapper, beauty salons, fitnesscentrum, artsen- en tandartspraktijk, zwembaden in de buurt, wellness- of healthcentrums, de sauna enz. Kies locaties die te maken hebben met de gezondheid en lichaamsverzorging en zorg dat jouw flyer of kaartje daar makkelijk te vinden is!
Hopelijk zullen deze tips je helpen om je start als pedicure net wat makkelijker te maken. Heb zelf nog handige tips die op deze pagina zouden passen, stuur dan een mailtje via het contactformulier.

 

Vond je deze pagina nuttig? Klik op de Facebook button! ->