Wat is een Medisch Pedicure?

Posted november 30th, 2012 in Medisch Pedicure by admin

De medisch pedicure is een specialist!


Er wordt door de brancheorganisatie Provoet onderscheidt gemaakt tussen de pedicure (basis diploma), de gespecialiseerde pedicure (basis diploma met aantekening diabetische- en/of reumatische voet) en de medisch pedicure.

De medisch pedicure is hoger en breder opgeleid en kan alle zogeheten “risicovoeten” behandelen. Hij of zij is in het bezit van de aantekeningen diabetische- en reumatische voet. Daarnaast heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van nagelregulatie- en reparatie technieken, orthesiologie, en anti-druk technieken. Daarmee vergroot zij de behandelmogelijkheden van complexere voet en nagel problemen.

Wat doet een Medisch Pedicure?

uitleg over werk medische pedicure

De werkzaamheden van een medisch pedicure bestaan onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Verder kan deze alle  soorten probleemvoeten verzorgen zoals diabetische, reumatische, verwaarloosde, spastische en oudere voeten. Een medische pedicure heeft een uitgebreide opleiding gehad. Hierdoor is deze ook op de hoogte van alle voorkomende problemen bij voeten en weet deze ook te behandelen. Daarnaast kan ze ook advies geven over een goede en juiste voetverzorging.

Verder kent een medisch pedicure alle technieken zoals nagelbeugels plaatsen, vilttechnieken, silicone teenstukjes maken en gel- en acrylnagels zetten. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot haar taak. Een medisch pedicure is een echte specialist en goed opgeleid om alle soorten voeten te verzorgen. Ook van patiënten dus.

Hoe herken je een Medisch Pedicure?

Een medisch pedicure is net zoals alle andere gediplomeerde pedicures aangesloten bij ProVoet. Dit is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet een klant zeker dat de voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden. De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord en afsprakenkaartjes of op de hun eigen website.

ProCert kwaliteitsregister

Daarnaast geld voor een medisch pedicure nog een tweede vereiste. Als medisch pedicure moet je ook geregistreerd staan in het kwaliteitsregister van ProCert. Dit is een organisatie die toezicht houdt al alleen pedicures met de juiste opleidingen ook daadwerkelijk als medisch pedicure aan het werk kunnen en mogen gaan.

GRATIS vakantie bij een NHA cursus of opleiding!

Posted augustus 8th, 2012 in Blog, Pedicure Opleiding by admin

De zomervakantie is bijna op zijn eind en voor een hoop mensen is het weer tijd om aan het werk te gaan. Ook degene die willen werken aan hun opleiding, of denken om een nieuwe opleiding te gaan volgen, kunnen na de vakantie weer met frisse zin ertegenaan.

Wanneer je erover nadenkt om te gaan starten met de pedicure opleiding of een cursus, is er leuk nieuws te melden. Misschien wel de beste thuisopleider van Nederland is deze begonnen met een speciale actieperiode. Nu vraag je jezelf natuurlijk af wat er dan zo speciaal aan is. Daar was ik zelf ook wel benieuwd naar. Na het even opgezocht te hebben kan ik inderdaad wel zeggen dat het een speciale actie is! Wanneer je tijdens de actieperiode een cursus of opleiding tot pedicure gaat volgen bij de NHA, krijg je een gratis vakantie naar een wereldstad van 3 dagen voor 2 personen! Dat is natuurlijk een heerlijke start van je opleiding bij de NHA!

Waarom kiezen voor een cursus of opleiding bij NHA Thuisopleidingen?

  • Gratis vakantie in een wereldstad (3 dagen voor 2 personen)
  • 50 -70% korting
  • 14 dagen gratis op proef
  • Niet geslaagd? Lesgeld terug!
  • Onderzoek wees uit dat NHA de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt

Bezoek de website van de NHA om een informatiepakket aan te vragen, of om direct te starten met de pedicure opleiding!

En daarna als beloning een paar daagjes gratis op vakantie ;-)

Start in de vakantie met leren voor pedicure

Posted juli 22nd, 2012 in Blog by admin

Voor velen is de vakantie al begonnen en geniet iedereen van zijn welverdiende rust. Zeker met het mooie weer wat er de komende week aan zit te komen kunnen we lekker genieten en een kleurtje opdoen. Maar de vakantie is ook een goede gelegenheid om actie te gaan ondernemen. Wanneer je namelijk overweegt om een pedicure opleiding te gaan volgen, is de vakantie een mooi moment om je hier wat verder in te verdiepen.

Zo is er al een hoop informatie te vinden op deze website. Voor meer inhoudelijke informatie over de opleiding kan je hier eens kijken, wat houdt de opleiding in. Daarnaast kan je op deze site ook al een hoop informatie vinden over waar je de opleiding kan volgen via thuisstudie. Hiermee kan je al een heel goed beeld krijgen wat de pedicure opleiding inhoudt en wat je er allemaal gaat leren.

Wanneer je het leuk lijkt om pedicure te worden en je serieus aan het overwegen bent om de opleiding te gaan volgen, ga dan in je vakantie één dag minder in de zon zitten en zoek naar informatie ;-) Het is namelijk een belangrijke beslissing in je leven en je moet er wel 100% van overtuigd zijn dat je daadwerkelijk pedicure wilt worden. Jezelf goed verdiepen is daar een hele belangrijke stap van. Het zou erg zonde zijn wanneer je er tijdens de opleiding achter komt dat dit toch het toch niet helemaal is…

Website Pedicure (2)

Posted maart 11th, 2012 in Blog, Website Pedicure by admin

In het eerste artikel over de pedicure website heb ik het gehad over het aanschaffen van een domein samen met een hostingpakket. Dit is de start voor het opzetten van je eigen pedicure website! Wil je dit artikel teruglezen kan dat door hier te klikken.

In dit tweede artikel over de pedicure website zal ik je proberen te laten zien hoe je snel en eenvoudig een simpele maar toch nette website op kan zetten waarmee je op het web je eigen pedicure bedrijfje kan gaan promoten. Zoals al gezegd heb je voor een website hosting nodig en een domeinnaam. Nu zal ik verder gaan met hoe je eenvoudig een eigen website kan opzetten.

Hoe maak je een eigen website voor je pedicure bedrijfje?

Het is tegenwoordig gelukkig er eenvoudig om een website te maken. Ook als je helemaal geen verstand van dit soort dingen hebt, kan je vrij simpel toch een leuke website online zetten. Ik ga nu voor het gemak vanuit dat je een domeinnaam samen met hosting bij Versio hebt aangeschaft. Via het emailtje wat je krijgt met de accountgegevens kan je inloggen op je eigen “Admin” gedeelte. Er zijn verschillende soorten software beschikbaar waarmee je zelf een website kan maken. Over het algemeen is WordPress het meeste geschikt, zeker ook wanneer je nog geen ervaring hebt met het maken van websites. Via wordpress kan je dit eenvoudig zelf doe vanuit een handig menu. Omdat het een lang verhaal is om uit te leggen hoe je dit kan installeren, hieronder een filmpje wat precies laat zien hoe je zelf wordpress kan eenvoudig  installeren:

Wanneer je de bovenstaande stappen uit het filmpje hebt gevolgd, staat je website online! Je kan vervolgens verschillende pagina’s met informatie toevoegen over jouw eigen pedicure bedrijf. Mocht je nog niet tevreden zijn met het design, is dit eenvoudig aan te passen. Er zijn namelijk duizenden gratis “thema’s” te vinden welke met één druk op de knop kan installeren. Al deze thema’s kan je hier vinden: http://wordpress.org/extend/themes/ . Een kleine tip, wanneer je een thema gevonden hebt wat je wilt gaan gebruiken, onthoud dan de titel en ga dan vervolgens naar het admin gedeelte van je wordpress website. Kies vervolgens in het linkermenu “weergave” en vervolgens “thema’s”. Een beetje bovenin midden in het scherm zie onder andere staan thema’s installeren, klik hierop. Wanneer je nu in het zoek vak de titel van het thema invult, zal deze in de resultaten verschijnen. Nu kan je deze direct installeren door op de knop installeren te klikken!

Je pedicure website heeft nu zijn eigen domein en staat online. De volgende stap is om de site aan te vullen met inhoud en wellicht enkele mooie foto’s. Zo kan je de site helemaal naar eigen wens afmaken.

 

Website Pedicure (1)

Posted januari 19th, 2012 in Blog, Website Pedicure by admin

Na het volgen van de pedicure opleiding wil je natuurlijk zo snel mogelijk starten als pedicure. Een vliegende start zou natuurlijk nog beter zijn met direct al een hoop klanten die bij jouw komen voor een pedicure behandeling. Een goed middel om meer naamsbekendheid te krijgen voor jouw als pedicure is om een goede pedicure website op te zetten. Over de website pedicure wil ik het in dit artikel wat meer gaan hebben.

Waarom een website pedicure?

Bijna iedereen gebruikt het internet momenteel om iets te vinden waar men naar op zoek is. Wanneer iemand bijvoorbeeld via internet op zoek is naar een pedicure in de buurt, zal de kans heel groot zijn dat ze naar Google gaan en daar bijvoorbeeld “Pedicure Rotterdam” invullen als zoekopdracht. Via deze weg is immers heel snel te zien welke pedicures er in de omgeving van Rotterdam zitten. Wat belangrijker is, de pedicures welke ook een website hebben zullen sneller verschijnen in de zoekresultaten! En als je sneller wordt gevonden, zullen meer mensen je website bezoeken wat zal leiden tot meer klanten.

Dit artikel zal de eerste worden in een korte reeks waarin ik je zal helpen door het geven van handige tips en adviezen, zodat je zelf ook snel en goedkoop een goede website voor jouw eigen pedicure zaakje op kan zetten. Hiermee zal je vervolgens meer klanten kunnen bereiken die naar jou toe zullen gaan voor een behandeling.

Is een pedicure website moeilijk op te zetten?

Het zal duidelijk zijn dat het hebben van een website over jouw pedicure bedrijfje eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Zeker als je in de buurt van grotere dorpen en steden werkzaam bent. Maar is het dan moeilijk om een website als pedicure op te zetten? Gelukkig is het tegenwoordig erg makkelijk en eenvoudig om snel een simpele maar toch goed ogende website op te zetten zonder enkele kennis van programmeren of moeilijke codes. Het enige wat je zal moeten doen is een domeinnaam registreren en een klein hostingpakketje aanschaffen. Dit kost echt bijna niets. Wanneer je dit bij Versio.nl doet bijvoorbeeld, ben je slechts € 6,- per jaar kwijt!

Ook kan je hier direct een domeinnaam voor je website vastleggen. Probeer dit altijd te doen in de vorm van “www.pedicure-rotterdam.nl” om een voorbeeld te geven. Dus pedicure + woonplaats waar je actief bent. Nu weet ik ook wel dat de kans groot is dat het voorbeeld al bezet zal zijn. Maar vaak kan je door een beetje creatief te zijn toch een dergelijke domeinnaam registreren. Een paar tips zijn onder ander om (1)lidwoorden te gebruiken in de domeinnaam, (2) gebruik te maken van streepjes – en (3) voeg enkele letters toe of maak meervoud.

Kort samengevat:

  1. Zorg als eerste voor een goede domeinnaam -> controleer hier of de gewenste nog vrij is: Versio.nl
  2. Schaf een klein hostingpakktje aan waarop je website kan staan, bij Versio.nl kost dit slechts € 0,50 per maand! (€ 6 p/j)

In een volgend artikel zal ik verder ingaan op het opzetten van een simpele website om je pedicure business meer te promoten op het web!

Pedicure Behandelstoel

Posted december 26th, 2011 in Blog, Pedicure Behandelstoel by admin

De Pedicure Behandelstoel is misschien wel een van de belangrijkste zaken die je in de praktijk hebt staan. Op deze behandelstoel zal je immers al je klanten een pedicure behandeling geven. In dit artikel wil ik wat meer vertellen over de pedicure behandelstoel, welke soorten er zoal zijn en welke je het beste zou kunnen aanschaffen als startende pedicure voor je in je eigen praktijk of thuis als je daar behandelingen geeft.

De Pedicure Behandelstoel

pedicure behandelstoel informatie

Een pedicure behandelstoel

De Pedicure behandelstoel is de plek waar je klanten gaan zitten en waar jij ze de behandeling geeft. Het is belangrijk dat de stoel comfortabel is voor de klant. Verder dient er een goede steun voor de benen van de klant op te zitten. Dit is ook belangrijk voor jouw als pedicure, zo kan je de behandeling makkelijker uitvoeren. Het is tenslotte belangrijk dat zowel jij als pedicure de behandeling gemakkelijk kan uitvoeren en dat de klant comfortabel kan zitten.

Een pedicure behandelstoel kan je kopen bij verschillende groothandels welke gespecialiseerd zijn in welness en beauty en alles daarom heen. Ook zal de betere pedicure groothandel een assortiment behandelstoelen voeren. Voordat je besluit een stoel te kopen is er altijd de gelegenheid deze in een showroom te bekijken en te proberen. Dit is ook ideaal om alleen eens te kijken welke soorten er zoal zijn. Direct een stoel aanschaffen zou ik niet aanraden. Het is beter je eerst te oriënteren wat er zoal te krijgen is. Daarna zal je moeten nagaan wat je budget is voor een dergelijke behandelstoel. Dan kan je gaan zoeken welke modellen er binnen het budget passen.

Zoals met alles het geval is, geld ook voor de pedicure behandelstoel dat deze in allerlei soorten en prijsklasses te koop zijn. Er zijn al goede behandelstoelen te koop vanaf 250 euro, maar ook hele luxe en elektrische modellen die duizenden euro’s kosten. Als startende pedicure zal je na het volgen van de pedicure opleiding waarschijnlijk niet het budget hebben voor een dergelijke dure behandelstoel. Het is echter goed mogelijk om een hele goede en degelijke stoel aan te schaffen, ook voor een klein budget.

Een handige tip om geld te besparen of om gewoon om op zoek te gaan naar een koopje, is om op bijvoorbeeld marktplaats te zoeken naar een pedicure behandelstoel. Hier staan er vaak wel een paar op welke je voor een leuk prijsje zou kunnen kopen. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!

 

Pedicure Groothandel

Posted november 9th, 2011 in Blog, Pedicure Groothandel by admin

Wanneer je na het succesvol afronden van de pedicure opleiding als zelfstandige pedicure wilt gaan starten, heb je vanzelfsprekend de nodige producten nodig om cliënten te kunnen behandelen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld de behandelstoel, de pedicuremotor, crèmes en diverse vijlen. Deze en vele andere middelen zijn belangrijk en ook nodig om je eerste cliënten gelijk al de goede behandeling te kunnen geven die ze verdienen.

Zoals ik onder andere al heb aangegeven in een van de tips op de “Tips voor in de praktijk” pagina, is het erg verstandig om al je producten bij een pedicure groothandel in te kopen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je jezelf eerst even moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel als bijvoorbeeld een eenmanszaak. Hierdoor krijg je een kvk-nummer en dit bewijst dat je een onderneming bent. Je ontvangt dan ook gelijk een BTW nummer van de belastingdienst. Je kan dan van alle zakelijke inkopen die je doet, de btw terugvragen. Nu ben je klaar om bij de verschillende pedicure groothandels die er zijn je spullen in te kopen.

pedicure groothandel

Zoals ook op de afbeelding hierboven is te zien, kan je bij een pedicure groothandel bijna alles wel aanschaffen wat je nodig zal hebben wanneer je als pedicure aan het werk bent. Het is begrijpelijk dat je na het volgen van de pedicure opleiding niet gelijk een berg geld te besteden hebt om je eigen zaakje te starten met alleen maar splinternieuwe en dure spullen. Het is dan ook verstandig om van te voren al te bepalen wat je nodig hebt en wat je budget is. Zo kan je beter en gerichter inkopen doen wanneer je in een pedicure groothandel bent.

Veel pedicure groothandels hebben tegenwoordig ook een website waarop hun assortiment te zien is. Ook zit hier vaak een webshop aanvast. Dit maakt het mogelijk om thuis lekker rond te surfen en een soort lijstje te maken met wat je nodig hebt en wat het allemaal kost. Het zoeken naar bijvoorbeeld aanbiedingen gaat zo ook een heel stuk sneller. Er zijn namelijk regelmatig aanbiedingen te vinden van bijvoorbeeld een pedicure stoel of een pedicuremotor. Dit zijn toch wel prijzige producten die je zeker nodig zal hebben. Wanneer je er een met een leuke korting kan aanschaffen, is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Als laatste wil ik meegeven dat je de meeste pedicure groothandels heel makkelijk kunt vinden via internet door bijvoorbeeld in Google pedicure groothandel in te typen. De eerste pagina’s bevatten bijna allemaal groothandels die een eigen website hebben.

De Pedicuremotor

Posted november 1st, 2011 in Pedicure Opleiding, Pedicuremotor by admin

De pedicuremotor is een van de belangrijkste attributen wanneer je na de pedicure opleiding aan de slag gaat. Dit apparaat  drijft namelijk het handstuk aan waarmee je de voet van de cliënt behandelt. De pedicuremotor wordt vooral gebruikt bij werkzaamheden zoals frezen of eelt verwijderen. Zoals de naam al aangeeft is het een motor en deze kan afhankelijk van het model en uitvoering ingesteld worden op een toerental van tussen de 4.000 tot wel 46.000 toeren.

pedicuremotor
Pedicuremotor van het merk Bentlon.

Het formaat van de pedicuremotor is over het algemeen niet groot. Je zal deze immers in de pedicure koffer mee moeten kunnen nemen naar cliënten. Het gewicht van een pedicuremotor ligt doorgaans rond de 3 kilo. Dit kan natuurlijk verschillen per uitvoering en merk.

De pedicuremotor wordt zoals al gezegd gebruikt voor allerlei werkzaamheden en hierbij komen er natuurlijk tijdens bijvoorbeeld het frezen stofdeeltjes vrij. Er zijn pedicuremotoren die worden voorzien van een systeem om te zorgen dat deze verdwijnen. Zo zijn er motoren met luchtafzuiging, deze zuigen als het ware alle vrijkomende deeltjes op. Ook zijn er motoren die werken met een water of nevel afzuiging wat zorgt dat deze deeltjes netjes worden opgevangen.

De pedicuremotor is geen goedkoop apperaat. De aanschaf vraagt toch wel om een kleine investering wanneer je als pedicure begint. De prijs van een pedicuremotor begint meestal zo rond de € 550,- tot ruim boven de € 1.300,-. Wanneer je start als pedicure is het aan te raden niet de meest luxe uitvoering te kiezen maar een degelijke middenklasser. Wanneer je succesvoller wordt kan je altijd nog besluiten om een nieuwe investering te doen in een duurder model motor.

Als laatste wil ik je nog deze tip meegeven. Zorg dat je altijd een pedicuremotor koopt met een urenregistratie. Deze houden namelijk precies bij hoelang ze worden gebruikt en wanneer ze onderhoud nodig hebben! En dat onderhoud is wel erg belangrijk om te zorgen dat je pedicuremotor altijd in optimale conditie werkt.

Vond je deze pagina nuttig? Klik op de Facebook button! ->