Welkom op Pedicure-Opleiding.com!

De website met alle informatie over de pedicure opleiding en het behalen van het erkende Branchediploma Pedicure!

Hoe word je Pedicure?


Om het beroep pedicure te kunnen uitoefenen zal je in het bezit moeten zijn van het officieel erkende branchediploma Pedicure. Met dit diploma is het mogelijk om een praktijk te starten of om mensen aan huis te behandelen.

Om in het bezit te komen van dit erkende branchediploma Pedicure, zal je een pedicure opleiding moeten volgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze opleiding te volgen. Een groot aantal toekomstige pedicures volgen de opleiding tot pedicure thuis via een thuisstudie. Dit is erg makkelijk en het grote voordeel ervan is dat je het in je eigen tempo kan doen naast je andere dagelijkse bezigheden.

Het Branchediploma Pedicure krijg je toegekend wanneer je bent geslaagd voor zowel de theorie-examens en het praktijkexamen na het volgen van de pedicure opleiding. Tijdens de theorie-examens zal je theoretische kennis worden getoetst aan de hand van 5 examens. In  het praktijkexamen zal je al je geleerde vaardigheden moeten toepassen in de vorm van een complete voetbehandeling. Dit praktijkexamen wordt ook wel proeve van bekwaamheid genoemd.

De examens van de opleiding tot pedicure omvatten de volgende onderwerpen:

  • Hyiëne, arbo en milieu;
  • Diagnose stellen, analyse uitvoeren en behandelingsplan opstellen;
  • Behandeling voet, nagels en huid;
  • Ondernemersvaardigheden / portfolio-assessement.

Slaag je voor alle examens, dan ben je officieel een pedicure!

Vond je deze pagina nuttig? Klik op de Facebook button! ->