Welkom op Pedicure-Opleiding.com!

De website met alle informatie over de pedicure opleiding en het behalen van het erkende Branchediploma Pedicure!

De Pedicure Opleiding


De opleiding pedicure is het makkelijkste te volgen via een thuisstudie. Zo kan je lekker thuis in je eigen tempo met de opleiding tot pedicure bezig zijn. De grote thuisstudie instanties zoals bijvoorbeeld de NHA bieden complete lespakketten aan voor de pedicure opleiding. Hierin zitten ook gratis praktijkdagen en begeleiding via internet.

De pedicure opleiding duurt ongeveer 1 jaar. Dit is gebaseerd op 8 uur studie per week. Dit kan natuurlijk sneller of langzamer. Dit hangt er helemaal vanaf hoeveel tijd je zelf in wilt steken.

Het lesmateriaal zoals bijvoorbeeld de studieboeken, is standaard inbegrepen bij de opleiding tot pedicure als je kiest voor een thuisstudie. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk, zo hoef je zelf niet ook nog eens de juiste boeken aan te schaffen. Maar zitten deze netjes bij het lespakket en heb je altijd de juiste boeken en de juiste actuele versie ervan.

Het studeren voor de opleiding tot pedicure gaat stapsgewijs in lessen. De theorie leer je door elke keer een les te volgen en daarna de bijbehorende opgaven en opdrachten te maken. Beheers je de stof en zijn de opgaven goed gemaakt, kan je door naar de volgende les. Dit natuurlijk allemaal in je eigen tempo. Naast de theorie zal je als toekomstige pedicure natuurlijk ook het behandelen van de voeten moeten oefenen en leren. Dit wordt gedaan in praktijkdagen. Je gaat dan naar een officiële instelling met professionele begeleiding. Zij leren je precies hoe alle behandelingen uitgevoerd moeten worden.

De pedicure opleiding is dus naast de theorie ook praktijk. Dit maakt het extra leuk en afwisselend om te volgen. Het geeft ook meer motivatie om door te gaan als je een behandeling goed beheerst, je wilt dan snel door naar de volgende.

De pedicure opleiding voor het branchediploma bestaat uit 6 onderdelen:

1. Algemene anatomie en fysiologie

In dit onderdeel van de pedicure opleiding worden alle onderwerpen behandeld die te maken hebben met het menselijk lichaam zoals cellen, huid, spijsvertering, weefsels, bloed, voedingstoffen, stofwisseling, hormonen, zenuwen, lymfe en het bewegingsapparaat.

2. Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie

Bij dit onderdeel wordt er meer specifiek ingegaan op de spierwerking, de voet, de pees, de tenen, de spierwerking, het circulatiesysteem, bloedvaten, allergieën, huidaandoeningen, woekeringen en micro-organismen.

3. Hygiëne, arbo en milieu, code van het voetverzorgingbedrijf

Zoals de titel al doet vermoeden gaat dit onderdeel van de pedicure opleiding over de volgende onderwerpen: hygiënisch werken, reinigen en desinfecteren van de praktijk, EHBO, milieuregels en arbo-wetgeving.

4. Theorie van de praktijk

In dit onderdeel leer je alvast in theorie hoe je later tijdens een behandeling  het volgende moet weten en toepassen: schoenonderzoek, blauwdrukkken maken, zolen, productkennis van medicamenten en allergische reacties.

5. Sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden en ondernemen

Dit onderdeel zal je helpen wanneer je de pedicure opleiding hebt voltooid hoe je een praktijk moet runnen en heel belangrijk, hoe je klanten kunt werven. Verder leer je alvast hoe je een ondernemingsplan moet schrijven wanneer je na het volgen van de opleiding je eigen praktijk wilt openen. Als laatste leer je hoe je een kostenberekening moet maken voor bijvoorbeeld een behandeling.

6. De proeve van een basisbehandeling (Praktijkexamen)

In dit onderdeel zal je al het geleerde in de praktijk toepassen op een echte examenlocatie. Je zal nagels en voeten moeten behandelen, de juiste medicamenten bepalen voor een behandeling, de voet onderzoeken en een blauwdruk maken van de voet. Doe je dit allemaal goed, dan ben je geslaagd voor het praktijkexamen.

Vond je deze pagina nuttig? Klik op de Facebook button! ->