2

Wat is een Medisch Pedicure?

Posted november 30th, 2012 in Medisch Pedicure by admin

De medisch pedicure is een specialist!


Er wordt door de brancheorganisatie Provoet onderscheidt gemaakt tussen de pedicure (basis diploma), de gespecialiseerde pedicure (basis diploma met aantekening diabetische- en/of reumatische voet) en de medisch pedicure.

De medisch pedicure is hoger en breder opgeleid en kan alle zogeheten “risicovoeten” behandelen. Hij of zij is in het bezit van de aantekeningen diabetische- en reumatische voet. Daarnaast heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van nagelregulatie- en reparatie technieken, orthesiologie, en anti-druk technieken. Daarmee vergroot zij de behandelmogelijkheden van complexere voet en nagel problemen.

Wat doet een Medisch Pedicure?

uitleg over werk medische pedicure

De werkzaamheden van een medisch pedicure bestaan onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Verder kan deze alle  soorten probleemvoeten verzorgen zoals diabetische, reumatische, verwaarloosde, spastische en oudere voeten. Een medische pedicure heeft een uitgebreide opleiding gehad. Hierdoor is deze ook op de hoogte van alle voorkomende problemen bij voeten en weet deze ook te behandelen. Daarnaast kan ze ook advies geven over een goede en juiste voetverzorging.

Verder kent een medisch pedicure alle technieken zoals nagelbeugels plaatsen, vilttechnieken, silicone teenstukjes maken en gel- en acrylnagels zetten. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot haar taak. Een medisch pedicure is een echte specialist en goed opgeleid om alle soorten voeten te verzorgen. Ook van patiënten dus.

Hoe herken je een Medisch Pedicure?

Een medisch pedicure is net zoals alle andere gediplomeerde pedicures aangesloten bij ProVoet. Dit is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet een klant zeker dat de voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden. De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord en afsprakenkaartjes of op de hun eigen website.

ProCert kwaliteitsregister

Daarnaast geld voor een medisch pedicure nog een tweede vereiste. Als medisch pedicure moet je ook geregistreerd staan in het kwaliteitsregister van ProCert. Dit is een organisatie die toezicht houdt al alleen pedicures met de juiste opleidingen ook daadwerkelijk als medisch pedicure aan het werk kunnen en mogen gaan.

2 Responses so far.

 1. K. zegt:

  Beste,

  Ik volgde een opleiding voetverzorging bij Sivo te Berchem, nu Encora genoemd. Kom ik in aanmerking om te werken als medisch pedicure?

  Dank voor uw reactie.

  Mvg
  K.

 2. admin zegt:

  Hallo K,

  Om als medisch pedicure aan de slag te kunnen gaan heb je aanvullende diploma’s nodig. Wanneer je deze (al) hebt, kan je inderdaad aan de slag als medisch pedicure.

  Groeten Chris

Schrijf een Bericht: