0

Website Pedicure (2)

Posted maart 11th, 2012 in Blog, Website Pedicure by admin

In het eerste artikel over de pedicure website heb ik het gehad over het aanschaffen van een domein samen met een hostingpakket. Dit is de start voor het opzetten van je eigen pedicure website! Wil je dit artikel teruglezen kan dat door hier te klikken.

In dit tweede artikel over de pedicure website zal ik je proberen te laten zien hoe je snel en eenvoudig een simpele maar toch nette website op kan zetten waarmee je op het web je eigen pedicure bedrijfje kan gaan promoten. Zoals al gezegd heb je voor een website hosting nodig en een domeinnaam. Nu zal ik verder gaan met hoe je eenvoudig een eigen website kan opzetten.

Hoe maak je een eigen website voor je pedicure bedrijfje?

Het is tegenwoordig gelukkig er eenvoudig om een website te maken. Ook als je helemaal geen verstand van dit soort dingen hebt, kan je vrij simpel toch een leuke website online zetten. Ik ga nu voor het gemak vanuit dat je een domeinnaam samen met hosting bij Versio hebt aangeschaft. Via het emailtje wat je krijgt met de accountgegevens kan je inloggen op je eigen “Admin” gedeelte. Er zijn verschillende soorten software beschikbaar waarmee je zelf een website kan maken. Over het algemeen is WordPress het meeste geschikt, zeker ook wanneer je nog geen ervaring hebt met het maken van websites. Via wordpress kan je dit eenvoudig zelf doe vanuit een handig menu. Omdat het een lang verhaal is om uit te leggen hoe je dit kan installeren, hieronder een filmpje wat precies laat zien hoe je zelf wordpress kan eenvoudig  installeren:

Wanneer je de bovenstaande stappen uit het filmpje hebt gevolgd, staat je website online! Je kan vervolgens verschillende pagina’s met informatie toevoegen over jouw eigen pedicure bedrijf. Mocht je nog niet tevreden zijn met het design, is dit eenvoudig aan te passen. Er zijn namelijk duizenden gratis “thema’s” te vinden welke met één druk op de knop kan installeren. Al deze thema’s kan je hier vinden: http://wordpress.org/extend/themes/ . Een kleine tip, wanneer je een thema gevonden hebt wat je wilt gaan gebruiken, onthoud dan de titel en ga dan vervolgens naar het admin gedeelte van je wordpress website. Kies vervolgens in het linkermenu “weergave” en vervolgens “thema’s”. Een beetje bovenin midden in het scherm zie onder andere staan thema’s installeren, klik hierop. Wanneer je nu in het zoek vak de titel van het thema invult, zal deze in de resultaten verschijnen. Nu kan je deze direct installeren door op de knop installeren te klikken!

Je pedicure website heeft nu zijn eigen domein en staat online. De volgende stap is om de site aan te vullen met inhoud en wellicht enkele mooie foto’s. Zo kan je de site helemaal naar eigen wens afmaken.

 

Schrijf een Bericht: