0

Website Pedicure (1)

Posted januari 19th, 2012 in Blog, Website Pedicure by admin

Na het volgen van de pedicure opleiding wil je natuurlijk zo snel mogelijk starten als pedicure. Een vliegende start zou natuurlijk nog beter zijn met direct al een hoop klanten die bij jouw komen voor een pedicure behandeling. Een goed middel om meer naamsbekendheid te krijgen voor jouw als pedicure is om een goede pedicure website op te zetten. Over de website pedicure wil ik het in dit artikel wat meer gaan hebben.

Waarom een website pedicure?

Bijna iedereen gebruikt het internet momenteel om iets te vinden waar men naar op zoek is. Wanneer iemand bijvoorbeeld via internet op zoek is naar een pedicure in de buurt, zal de kans heel groot zijn dat ze naar Google gaan en daar bijvoorbeeld “Pedicure Rotterdam” invullen als zoekopdracht. Via deze weg is immers heel snel te zien welke pedicures er in de omgeving van Rotterdam zitten. Wat belangrijker is, de pedicures welke ook een website hebben zullen sneller verschijnen in de zoekresultaten! En als je sneller wordt gevonden, zullen meer mensen je website bezoeken wat zal leiden tot meer klanten.

Dit artikel zal de eerste worden in een korte reeks waarin ik je zal helpen door het geven van handige tips en adviezen, zodat je zelf ook snel en goedkoop een goede website voor jouw eigen pedicure zaakje op kan zetten. Hiermee zal je vervolgens meer klanten kunnen bereiken die naar jou toe zullen gaan voor een behandeling.

Is een pedicure website moeilijk op te zetten?

Het zal duidelijk zijn dat het hebben van een website over jouw pedicure bedrijfje eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Zeker als je in de buurt van grotere dorpen en steden werkzaam bent. Maar is het dan moeilijk om een website als pedicure op te zetten? Gelukkig is het tegenwoordig erg makkelijk en eenvoudig om snel een simpele maar toch goed ogende website op te zetten zonder enkele kennis van programmeren of moeilijke codes. Het enige wat je zal moeten doen is een domeinnaam registreren en een klein hostingpakketje aanschaffen. Dit kost echt bijna niets. Wanneer je dit bij Versio.nl doet bijvoorbeeld, ben je slechts € 6,- per jaar kwijt!

Ook kan je hier direct een domeinnaam voor je website vastleggen. Probeer dit altijd te doen in de vorm van “www.pedicure-rotterdam.nl” om een voorbeeld te geven. Dus pedicure + woonplaats waar je actief bent. Nu weet ik ook wel dat de kans groot is dat het voorbeeld al bezet zal zijn. Maar vaak kan je door een beetje creatief te zijn toch een dergelijke domeinnaam registreren. Een paar tips zijn onder ander om (1)lidwoorden te gebruiken in de domeinnaam, (2) gebruik te maken van streepjes – en (3) voeg enkele letters toe of maak meervoud.

Kort samengevat:

  1. Zorg als eerste voor een goede domeinnaam -> controleer hier of de gewenste nog vrij is: Versio.nl
  2. Schaf een klein hostingpakktje aan waarop je website kan staan, bij Versio.nl kost dit slechts € 0,50 per maand! (€ 6 p/j)

In een volgend artikel zal ik verder ingaan op het opzetten van een simpele website om je pedicure business meer te promoten op het web!

Schrijf een Bericht: