0

De Pedicuremotor

Posted november 1st, 2011 in Pedicure Opleiding, Pedicuremotor by admin

De pedicuremotor is een van de belangrijkste attributen wanneer je na de pedicure opleiding aan de slag gaat. Dit apparaat  drijft namelijk het handstuk aan waarmee je de voet van de cliënt behandelt. De pedicuremotor wordt vooral gebruikt bij werkzaamheden zoals frezen of eelt verwijderen. Zoals de naam al aangeeft is het een motor en deze kan afhankelijk van het model en uitvoering ingesteld worden op een toerental van tussen de 4.000 tot wel 46.000 toeren.

pedicuremotor
Pedicuremotor van het merk Bentlon.

Het formaat van de pedicuremotor is over het algemeen niet groot. Je zal deze immers in de pedicure koffer mee moeten kunnen nemen naar cliënten. Het gewicht van een pedicuremotor ligt doorgaans rond de 3 kilo. Dit kan natuurlijk verschillen per uitvoering en merk.

De pedicuremotor wordt zoals al gezegd gebruikt voor allerlei werkzaamheden en hierbij komen er natuurlijk tijdens bijvoorbeeld het frezen stofdeeltjes vrij. Er zijn pedicuremotoren die worden voorzien van een systeem om te zorgen dat deze verdwijnen. Zo zijn er motoren met luchtafzuiging, deze zuigen als het ware alle vrijkomende deeltjes op. Ook zijn er motoren die werken met een water of nevel afzuiging wat zorgt dat deze deeltjes netjes worden opgevangen.

De pedicuremotor is geen goedkoop apperaat. De aanschaf vraagt toch wel om een kleine investering wanneer je als pedicure begint. De prijs van een pedicuremotor begint meestal zo rond de € 550,- tot ruim boven de € 1.300,-. Wanneer je start als pedicure is het aan te raden niet de meest luxe uitvoering te kiezen maar een degelijke middenklasser. Wanneer je succesvoller wordt kan je altijd nog besluiten om een nieuwe investering te doen in een duurder model motor.

Als laatste wil ik je nog deze tip meegeven. Zorg dat je altijd een pedicuremotor koopt met een urenregistratie. Deze houden namelijk precies bij hoelang ze worden gebruikt en wanneer ze onderhoud nodig hebben! En dat onderhoud is wel erg belangrijk om te zorgen dat je pedicuremotor altijd in optimale conditie werkt.

Vond je deze pagina nuttig? Klik op de Facebook button! ->

Schrijf een Bericht: